Witam może ktos jezdził na tych oponach Goodyear excellence warto kupić
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Właśnie muszę zmienić moje ContiPremiumContackt 2. Co radzicie? Kupić takie same bo jestem z nich zadowolony, czy brać tegoroczne ContiPremiumContackt 5?
Dzisiaj rozmawiałem z gościem od opon. Bardzo chwalił mi, że dobre i tańsze - Uniroyal Rain Expert. warte są, czy nie zawracać sobie głowy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zajrzyjcie do testu opon letnich - Dębica Presto zajęła 3 miejsce..... w wielu konkurencjach "mokrych" były najlepsze.... są w dodatku tańsze od wielu konkurentów... dwa razy. Polskie nie znaczy złe...Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoA jeszcze co sądzicie o indeksie prędkości. Do 102 KM od początku miałem fabrycznie "V". potem zmieniłem na Continentale CPC 2 też "V". Może zejść na "H". Będzie trochę taniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoWłaśnie muszę zmienić moje ContiPremiumContackt 2. Co radzicie? Kupić takie same bo jestem z nich zadowolony, czy brać tegoroczne ContiPremiumContackt 5?
Dzisiaj rozmawiałem z gościem od opon. Bardzo chwalił mi, że dobre i tańsze - Uniroyal Rain Expert. warte są, czy nie zawracać sobie głowy.
Komentarz
-
-
zgucio, jakie masz "V" czy "H". Jak dalsze wrażenia?
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 19:09 ]
xtremesystems, testów nie znalazłem (Uniroyala) - tylko gumiarz mi je zachwalał. Ale w necie opinie są różne. Raczej są dobre na wodę, gorsze na sucho.
bardziej skłaniam się do CPC 5 - chociaż droższe.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadozgucio, jakie masz "V" czy "H". Jak dalsze wrażenia?
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 19:09 ]
xtremesystems, testów nie znalazłem (Uniroyala) - tylko gumiarz mi je zachwalał. Ale w necie opinie są różne. Raczej są dobre na wodę, gorsze na sucho.
bardziej skłaniam się do CSC 5 - chociaż droższe.
ja narazie mam CPC2 . oponki wymiataja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokaJa od piątku na CPC2 205/55R16 91V FR. Całkiem inny samochód w prowadzeniu. Ciekawe, że nie zwracam już tak uwagi na nierówności, opony mogą lepiej wybierać? Tak czy siak, polecam.
powiem tak na zakrecie gdzie nie ma nierownosci ani dziur nie udalo mi sie jeszcze zrobic uslizgu tych opon.fabka jedzie jak przyspawana.
GY UG7+ (wprawdzie troche wezsze 185/60) udalo mi sie przy 55km/h wprowadzic w poslizg na slimaku( zakret 270stopni - zjazd)
CPC2 ten sam zakret wziely z predkoscia 65-70km/h i byly jak przyspawane. bylo czuc ze tyl chce odjechac ale nie zerwalo przyczepnosci. na GY zalaczyl mi sie esp i lecialem bokiem
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 21:53 ]
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez xtremesystemsja narazie mam CPC2 . oponki wymiataja
conti premium contact
conti sport contact
csc najmniejszy rozmiar to17 cali
Komentarz
-
-
ruwado, jestem bardzo zadowolony, w święta zrobiłem 500km w różnych warunkach na sucho, mokro i troche śniegu
Zaznaczam że opony w moim rozmiarze 195/65/15 nie są głośne jak pokazywały testy w rozmiarze 205/55/16 powiem więcej są bardzo ciche w seacie mam micheliny energy saver kupione 2 lata temu i są dużo głośniejsze
Indek prędkości mam H - do 210km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemskolego tylko czy ty rozrozniasz modele? bo jest CPC2 i CSC3 , CPC5 i CSC5
conti premium contact
conti sport contact
Mam CPC 2, a zastanawiam się nad CPC 5
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 22:22 ]
zgucio, czyli CPC 5 195/65 91 H i będa dobre?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, ja mam takie i jestem naprawde zadowolony choć zrobiłem na nich dopiero 1500km ale póki co polecam. Sam długo przed kupnem czytałem różne testy chciałem wybrać między CPC2 a uniroyal Rainexpert2. Gdy się już zdecydowałem na CPC2 i chciałem kupowac zobaczyłem że wszedł nowszy model i znowu z tydzień myślałem, ale zaryzykowałem i jestem zadowolony. Wziąłem CPC5 bo w razie jakbym rozwalił jedną opone łatwiej będzie dokupić, choć jeszcze nigdy mi sie to nie zdażyło i niech tak zostanie .
na zime też mam conti TS830 i też jestem zadowolony
wcześniej miałem Klebery i były dużo głośniejsze i na mokrym się ślizgały przynajmniej przez ostatnie 2 sezony wcześniej nie były najgorsze, bieżnik jeszcze był ale oponka z 2006 roku i dlatego zmieniłem na nowe.
Komentarz
-
-
Koledzy, co wybrać pomiędzy Bridgestone B250, Bridgestone ER300 lub Continentalem ContiPremiuContact i jeśli CPC to które 2 czy 5, a może jeszcze coś innego w tej klasie? Powiedzcie jak to jest dokładnie z tymi indeksami (znaczenia i prędkości znam)? Porducent przewiduje do mojego samochodu indeks "V", obecnie mam założone "H". Jak kupować to z takim jak obecnie, czy lepiej z wyższym?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Northeusz, do twojego to tylko oponę z indeksem V do 240 km/h. Nie chodzi tutaj tylko o prędkość maksymalną, ale też o obciążenia jakim jest poddawana opona w czasie jazdy. Przy Twoim silniku to kup opony z indeksem V.
Tutaj masz jakie powinny być opony do Octavii z konkretnym silnikiem: http://www.samochody.mojeauto.pl/sko...a_octavia.html
ruwado, w linku powyżej podają, że do Twojego auta orginalne opony mają indeks V :shock: Trochę dziwne, bo do mojego z większą mocą i większym momentem podają z indeksem H.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszKoledzy, co wybrać pomiędzy Bridgestone B250, Bridgestone ER300 lub Continentalem ContiPremiuContact i jeśli CPC to które 2 czy 5, a może jeszcze coś innego w tej klasie? Powiedzcie jak to jest dokładnie z tymi indeksami (znaczenia i prędkości znam)? Porducent przewiduje do mojego samochodu indeks "V", obecnie mam założone "H". Jak kupować to z takim jak obecnie, czy lepiej z wyższym?
Komentarz
-
-
kabanos, moje to chyba to
Skoda Octavia (1U) 97-04
Silnik(i): 1.6 (75 kW), 1.9 Sdi (50 kW)
Oryginalne rozmiary opon:
Rozmiar Indeksy Ciśnienie
175/80R14 88 T/H
Pasujące rozmiary opon:
Rozmiar Indeksy Ciśnienie
195/65R15 91 T/H 2.0/2.0 - 2.0/2.4